Skolprofeten är legitimerad lärare

Efter 1,5 år anlände beviset

Skolprofeten är nu utvald av Skolverket att utföra undervisning enligt ett dekret som anlände med elektronisk budbärare. Inga ytterligare privilegier har meddelats. Beviset är ett PDF-dokument som naturligtvis är helt äkta. För dem som fortfarande saknar sin legitimation rekommenderas att man kontaktar bildläraren och lägger lite tid i kopieringsrummet. Att göra sitt eget yrkesbevis är lätt. Annat var det förr då sigill, vattenstämplar och andra kopieringsskydd gjorde tillverkningen av värdepapper svår.

 

Be Sociable, Share!

Om Skolprofeten

Sagt om Skolprofeten: Han är i högsta grad en alldeles vanlig profet som har kommit till jorden för att skåda skolans väsen ur ett annat perspektiv. De som har sett honom berättar att han ofta iträder skepnaden av en helt vanlig dödlig lärare. Allt kan ifrågasättas. Inget är självklart. Han tar ibland av sig sin objektiva skrud och klär sig i subjektiv cynism efter jobbet. Han älskar att vara politiskt inkorrekt och att strunta i konventionerna. Ibland behöver man skåda världen genom bottnen på flaskan eller ur de allra minsta barnens perspektiv. Varför måste man gå i skolan? Vem kom på den idén? Det finns inte så många dumma frågor jämfört med dåliga svar. Av dårar och barn får man höra sanningen sägs det. Skolprofeten lyssnar och reflekterar både till akademiska och primitiva infall. Det skadar inte att se på saker med en gnutta humor, distans eller ironi.
Det här inlägget postades i Den legitimerade läraren, Läraryrket och skolvärlden, Skolprofetens egenheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *