Legitimation i frukostflingorna, men Skolverket har koll

Skolprofeten har idag fått ännu en uppenbarelse. Legitimationen gäckar fortfarande landets skolverk och processen har dragit ut på tiden. Datorerna har gått bet. Skolverkets egen personal har inte hunnit med. Därför gav man uppdraget till bemanningsföretaget PROffice. Naturligtvis under sträng bevakning. En talesman försäkrar i nationell televison att man har full kontroll över processen. En anledning till lösningen är också att det blir betydligt billigare. Han förklarar vidare på reporterns fråga att summan som är avsatt inkluderar både löner och andra kostnader. Lönen för en inhyrd pappersvändare är ca 20000 kr i månaden, vilket är en besparing på nästan 10000  kr om man tar hänsyn till den lägsta tjänstemannens ingångslön på verket. Vi ska vara enormt tacksamma för denna ekonomiskt lyckade lösning tycker Skolprofeten. I procent innebär det nämligen drygt 33% i besparing av lönekostnader.

Varför stanna vid 33% tänker Skolprofeten stilla. Även om det är en lång väg mot en helt gratis legitimation så finns det lösningar. Här kommer profetens bästa hittills:

  • Gnuggistatuering som skickas med ett rekommenderat brev för säkerhets skull. Gnuggisen appliceras på höger handlov så att eleverna kan se vem som är legitim. För att spara portokostnader kan man låta lärarna betala mot postförskott på närmaste bensinstation.
  • En armbindel i enfärgat tyg som bäres på vänster arm. Färgkoder för olika ämneskompetenser tillkommer som en extra tydlig information till eleverna om vilka lärare man bör undvika i korridoren om man har svårt för multiplikationstabeller. Kostnaderna blir mycket små då reformen genomförs med hjälp av stuvlådan i alla skolors textilslöjdssal. Textillärarna får äran och den obefintliga kompensationstiden som kan tas ut i tid eller pengar (fast om man vill ta ut den i pengar får man betala med tid)
  • Men billigaste lösningen får vi genom sponsring av olika företag som får stå för utskicket av lärarnas legitimationer, som dessutom kompletteras med rabatterbjudanden, tävlingar och roliga små plastfigurer till alla lärare. Ett stort multinationellt känt företag som säljer frukostflingor har redan anmält intresse för att genomföra legitimeringen. Lärarna kommer att få sitt bevis direkt hem till frukostbordet lovar företaget, helt utan kostnad för Skolverket. (naturligtvis kommer de få full insyn i hela paketlösningen. Skolprofeten ser fram emot den nya auktoriserade skolvärlden och små roliga överraskningspresenter. Alla är värda en fin överraskning, speciellt eleverna. De kommer känna sig mycket tryggare nu när de kan skilja en lärare från en vikarie.

Bra jobbat Skolverket! Innovationsbenäget, prestigelöst och säkert. Skolprofeten väntar med spänning på sitt lilla bevis…


Be Sociable, Share!

Om Skolprofeten

Sagt om Skolprofeten: Han är i högsta grad en alldeles vanlig profet som har kommit till jorden för att skåda skolans väsen ur ett annat perspektiv. De som har sett honom berättar att han ofta iträder skepnaden av en helt vanlig dödlig lärare. Allt kan ifrågasättas. Inget är självklart. Han tar ibland av sig sin objektiva skrud och klär sig i subjektiv cynism efter jobbet. Han älskar att vara politiskt inkorrekt och att strunta i konventionerna. Ibland behöver man skåda världen genom bottnen på flaskan eller ur de allra minsta barnens perspektiv. Varför måste man gå i skolan? Vem kom på den idén? Det finns inte så många dumma frågor jämfört med dåliga svar. Av dårar och barn får man höra sanningen sägs det. Skolprofeten lyssnar och reflekterar både till akademiska och primitiva infall. Det skadar inte att se på saker med en gnutta humor, distans eller ironi.
Det här inlägget postades i Den legitimerade läraren, Läraren i den offentliga debatten, Läraryrket och skolvärlden och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *